Εισαγωγές σκύλων
ΑρχικήΕκπαιδευτική βοήθειαΚουτάβια αγοράΦωτογραφίεςΆλογαΕγγραφήΒιβλίο επισκεπτώνΦυλέςΕπικοινωνίαΠροσφορές
Ομάδες φυλών
Μετατροπή νομίσματος
Φυλές


Γερμανικός BOXER

Ράτσες σκύλων από το ομόνυμο σάιτ  - ratses.gr

Περισσότερες επιλογές
Το Μαστίφ είναι ένα σπάνιο σκυλί που σήμερα το συναντάμε περισσότερο στην Αμερική και λιγότερο στην Μεγάλη Βρετανία. Είναι ένας καλόκαρδος γίγαντας που δεν χρειάζεται πολύ τροφή σε σχέση με τον όγκο του αλλά χρειάζεται χώρο για να τρέξει γιατί έχουν τάσεις παχυσαρκίας αν αφεθούν. Λαίμαργοι αλλά χαριτωμένοι λαίμαργοι και πολύ υπομονετικοί. Οταν όμως σε κοιτάνε με αυτά τα μεγάλα μάτια τους σε λυγίζουν αμέσως. Απολαμβάνουν το κάθε χάδι και την κάθε καλή λέξη που θα τους πείτε. Με μια λέξη αξιαγάπητα παρά τον όγκο τους.
Το μπούλντογκ είναι ο πιό ωραίος ασχημάντρας της υφηλίου. Απίθανος σε εκφράσεις και ροχαλητό, λόγω της μύτης του, πάντα σε ακολουθεί κατά πόδας και έτοιμος να σε υπερασπιστεί. Αλλά βαριέται εύκολα και πάντα είναι για αυτόν "ώρα για έναν υπνάκο". Μην τα ξυπνάτε ποτέ φωνάζοντας το όνομά τους γιατί κοιμούνται βαθιά και τρομάζουν μετά. Πάντα με χάδι και τρυφερότητα και θα σας λατρέψουν. Στις δύσκολές στιγμές, αν χρειαστεί να σας υπερασπιστεί θα το κάνει μέχρι τελικής πτώσης, δικής του.
Ο Αγγλικά Σέττερ είναι μια φυλή της οικογένειας σέττερ. Η οικογένεια των σέττερ περιλαμβάνει το κόκκινο ιρλανδικό Σέττερ, κόκκινο και λευκό Σέττερ της Ιρλανδίας. Πρόκειται για κυνηγετικα σκυλια, που εκτρέφονται για την αντοχή και τα αθλητικά τους επιτεύγματα. Αυτά τα σκυλιά περιγράφονται ως τζέντλεμαν από την φύση τους αλλά είναι δραστήρια σκυλιά και χρειάζονται χώρο να τρέξουν. Μέσα στο σπίτι αράζουν με τις ώρες στο καναπέ.
Το σκυλί του Αγ. Βερνάρδου, είναι ένα μεγαλόσωμο, εντυπωσιακό, δυνατό, μυώδες σκυλί, με μια λυπημένη έκφραση στο πρόσωπο. Τo ογκώδες και βαρύ κεφάλι έχει φαρδύ κρανίο, ανάμεσα στα μάτια σχηματίζεται αυλάκι και πάνω από αυτά υπάρχουν ζάρες.
Αδέσποτο. Μάλλον ένα σκυλί ή γατάκι άνεργο, που λαχταράει να δουλέψει για εσάς υλικά, συναισθηματικά και πνευματικά. Δοκιμάστε μιά φάτσα και όχι μια ράτσα. Άλλωστε και οι ράτσες κάπως έτσι βγήκαν, από διασταυρώσεις και από ζώα που ξεχώρισαν. Δοκιμάστε να υιοθετήσετε ένα φιλαράκι και όχι ένα επώνυμο μπιζουδάκι. Θέλω ΦΑΤΣΑ, ΟΧΙ ΡΑΤΣΑ.
Το Αζαγουάκ (Azawakh) είναι σύντροφος και πλήρη μέλος της οικογένειας των ανθρώπων της Σαχάρας για εκατοντάδες χρόνια. Το ξερατε; Αυτό το λυγερόκορμο σκυλί με το ιδιαίτερο περπάτημα και τον ακούραστο καλπασμό, ακόμα και κάτω από τον καφτερό ήλιο της Αφρικής, εκτός από το κυνήγι είναι και φύλακας και υπερασπιστής των οικίων του. Μόλις το 1980 ανακαλύφτηκε από την Αμερική όπου αμέσως έγινε πολύ αγαπητό. Το αμερικάνικο πρότυπο για το Αζαγουάκ επιτρέπει όλα τα χρώματα που βρέθηκαν στην Αφρική. Ιδιαιτερότητα των Αζαγουάκ, όλα μα όλα τα σκυλιά έχουν λευκά ποδαράκια που μοιάζουν σαν να φορούν άσπρες κάλτσες. Πολλά από αυτά τα σκυλιά έχουν ένα άσπρο ή πιτσιλωτό κολάρο που τα κάνει ιδιαίτερα όμορφα.
Είναι ένα ποιμενικό και κυνηγετικό σκυλι, δυνατό και ευκίνητο με έμφυτη την ικανότητα της προστασίας του χώρου. Είναι επιθετικό γι’ αυτό χρειάζεται κοινωνικοποίηση. Η χώρα καταγωγής του είναι το Μαρόκο και παρόλη τη ζέστη που επικρατεί εκεί, το σκυλί έχει πλούσιο τρίχωμα.
Το Ακίτα θεωρείται μέρος της φυσικής κληρονομιάς της Ιαπωνίας. Το Ακίτα είχε εκτιμηθεί πολύ και οι ιδιοκτήτες του ήταν μόνο αριστοκράτες. Το Akita ανήκει σε μια ισχυρή, ανεξάρτητη και κυρίαρχη φυλή, συνήθως απόμακρος με τους ξένους, αλλά στοργικός με τα μέλη της οικογένειας. Ως φυλή, τα Akitas είναι γενικά ανθεκτικά, αλλά είναι γνωστό ότι πάσχουν από διάφορες γενετικές ασθένειες και είναι ευαίσθητα σε ορισμένα φάρμακα.
Στα τούρκικα, Akbas - όπως είναι η αυθεντική ονομασία της ράτσας - σημαίνει "λευκό κεφάλι". Η δύσκολη, επιθετική προς τους άγνωστους συμπεριφορά του Akbash οφείλεται στην καταγωγή του, η οποία αφορούσε στη φύλαξη κοπαδιών και την προστασία τους από λύκους και αρκούδες.
Aρχαία φυλή, εμφανίστηκαν στην Aλάσκα και προέρχονται από διασταυρώσεις σκύλων με αρκτικούς λύκους. Αυτά τα σκυλιά είναι πιό βαριά από τα Χάσκι αλλά σέρνουν πολύ μεγαλύτερα φορτία σε αργότερο ρυθμό από αυτά. Το σκυλί της Αλάσκας αγαπά τους ανθρώπους αλλά πρέπει να εκπαιδευτεί προσεκτικά για τα μικρότερα ζώα μέσα στο σπίτι λόγω του κυνηγητικού του ενστίκτου.
Το American Eskimo προέρχεται από Γερμανία αλλά ονομάστηκε έτσι λόγω της αντιγερμανικής προκατάληψης στην διάρκεια του β΄παγκόσμιου. Το σκυλί είναι πανέξυπνο και έγινε δημοφιλές λόγω των επιδόσεών του σε τσίρκο. Πολύ σκληραγωγημένο σκυλί ακόμα και σήμερα και πολύ υγιές.
Τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά των ΑΡΒΤ είναι η δύναμη, η εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και η όρεξη για ζωή. Αυτή η φυλή είναι πρόθυμη να ευχαριστήσει και ξεχειλίζει από ενθουσιασμό. Τα ΑΡΒΤ είναι εξαιρετικοί σύντροφοι και αγαπούν ιδιαίτερα τα παιδιά.
Το Αμέρικαν Σταφορντσαϊρ τεριέ είναι ίσως η πιό παρεξηγημένη ράτσα του κόσμου. Έχουν βγάλει την φήμη των αδίστακτων σκυλιών που επιτήθενται χωρίς αιτία.Τίποτα πιό ψευδές από αυτό. Ισα ίσα που αυτή η ράτσα είναι σκυλιά αφοσιωμένα και πιστά αλλά χρειάζονται πολύ μεγάλες βόλτες για να χαλιναγωγήσουν την ενέργειά τους. Αν αφοσιωθείτε σε αυτό το σκύλο θα ανακαλύψετε απίθανα πράγματα μέσα στην ψυχή του.
Το Αμερικάνικο Μπουλντόγκ έχει πιό ψηλά πόδια και μεγαλύτερη ευλυγισία από το αγγλικό μπουντόγκ και πιό μεγάλη ταχύτητα. Με ευρύ στέρνο και απεριόριστη αφοσίωση στο αφεντικό του, αυτό το μπούλντογκ έχει γράψει ιστορία στην αμεικανική γη. Ένας πραγματικός πρωταθλητής σε δύναμη, ευλυγισία, εξυπνάδα.
Είναι σκυλιά μεσαίου μεγέθους και έχουν ένα διπλό στρώμα γούνας χρώματος ποικιλίας του καφέ. Ένα ευέλικτο σκυλί κυνηγιού, μπορεί επίσης γίνει κατάλληλο για τη ζωή στο διαμέρισμα λόγω της εργασίας που έκαναν οι κτηνοτρόφους να αναπτύξουν μια φυλή με ένα ακόμη προσόν. Η ράτσα του Αμέρικαν σπάνιελ νερού μπορεί μπορεί να έχει προέλθει από την ράτσα του Αμερικάνικο Σπάνιελ.
Ο Αγγλικός ποιημενικός είναι ένα γλυκό αξιαγάπητο σκυλί. Λατρεύει να είναι μαζί με την οικογένειά του και αγαπάει πολύ τα παιδιά, γι αυτό είναι εξαίρετη επιλογή για οικογένειες με μικρά παιδιά. Όμως, πέρα από την οικογένειά του, είναι επίσης πολύ φιλικό με τους ξένους. Αρκεί να μη νιώσει ότι απειλούνται τα μέλη της οικογένειας. Τότε μπορεί να επιτεθεί.
Πολύ δυνατά σκυλιά αν και μεσαίου μεγέθους που θυμίζουν λίγο-πολύ τα Ντίγκο στην Αυστραλία. Πολύ διαστήρια σκυλιά και πολλές φορές θέλουν να είναι τα "αφεντικά" σας. Θα σας "εκπαιδεύσουν" χωρίς καν να το πάρετε είδηση. Αυτό το χρώμα τους! Το γκρί με άσπρο είναι τόσο ωραίο σε αυτά τα σκυλιά. Τα πιό πολλά έχουν ένα χαρακτηριστικό "μπάλωμα" σκουρότερου χρώματος στο ένα μάτι, άλλο σημείο της γοητεία ςτους.
Αν και λέγεται Αυστραλιανό το ποιμενικό αυτό σκυλί έχει αναπτυχθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Η καταγωγή του είναι πολύ παλιά και αρκετοί πιστεύουν ότι πρωτοεμφανίστηκε στην Ευρώπη (Ισπανία και Γαλλία). Το παρατσούκλι του "χίλερ" (αγγλικά heel = φτέρνα) το πήρε από την συνήθεια του να κάνει ήσυχα κύκλους γύρω από το κοπάδι και μετά, αν είναι ανάγκη, να τρέχει και να δαγκώνει ελαφρά τους ταρσούς των ζώων που έμειναν πίσω.
Το Αφενπίντσερ ή αλλοιώς το σκυλί με το πρόσωπο μαιμούς, είναι γνωστό και αγαπητό από τους γερμανούς ζωγράφους του 15ου αιώνα. Ο ΄Αλμπρεχτ Ντίρερ και άλλοι, το ζωγράφιζαν συχνά στούς πίνακές τους. Είναι ένα "τρελόσκυλο" που χαίρεσαι να το παρακολουθείς και να γελάς με τα καμώματά του.
Το Βαϊμαράνερ θεωρείται η πιο παλιά κυνηγετική γερμανική ράτσα. Υπάρχει σε απεικονίσεις του 17ου αι. και είναι γνωστό ότι εκτρεφόταν στην βασιλική αυλή της Βαϊμάρης το τέλος του 18ου αι. Λόγω του χρώματός του λέγεται “γκρίζο φάντασμα”
Είναι φιλικό, ευαίσθητο και πανέξυπνο σκυλί που δένεται με την οικογένεια και ιδιαίτερα με τα παιδιά που του αρέσει να συντροφεύει στα παιχνίδια τους. Εκπαιδεύεται εύκολα και μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε άτομα με ειδικές ανάγκες. Είναι πανέξυπνο σκυλί, κάνει αυτό που θες, πριν κάν το ζητήσεις.
Πολύ δυνατός και πιστός, γίνεται καλός φύλακας του σπιτιού και ιδανικός για συντροφιά επειδή «αντέχει» στα παιχνίδια των παιδιών και εξοικειώνεται πολύ γρήγορα με τις συνθήκες του περιβάλλοντος και τις συνήθειες της οικογένειας. Μάγκας, σιωπηλός, δεν τον ακούμε ποτέ εάν δεν το θέλουμε, αρκεί να «μην τον ξεχάσουμε». Του αρέσει πολύ να παίζει με τα σαγόνια του. Διακρίνεται για τον έντονο αισθησιασμό του, την ευαισθησία, την αίσθηση του ωραίου που διαθέτει και την σχέση του με το αντίθετο φύλο («ερωτύλος»).
Το Βίζλα εμφανίζεται με δυο τύπους τριχώματος, τον κοντό τύπο και τον τραχύ τύπο. Στον πρώτο τύπο το τρίχωμα είναι κοντό, ίσιο, πυκνό και γυαλιστερό ενώ στον δεύτερο τύπο είναι σκληρό, παχύ, περισσότερο μακρύ εκτός από το κεφάλι που είναι λείο και έχει πυκνά φρύδια.
Είναι έξυπνα, δραστήρια και περίεργα από τη φύση τους. Αν και είναι σκύλοι συντροφιάς, μπορούν άνετα να είναι και φύλακες και θα γαυγίσουν σε κάθε κίνδυνο προς την οικογένεια.
Το γενειοφόρο κόλλεϊ , ή beardie , είναι μια φυλή σκύλου που χρησιμοποιούνται κατά κύριο λόγο από την Scottish βοσκούς, αλλά τώρα ως επί το πλείστον ένα δημοφιλές σύντροφος της οικογένειας.
Ο Γερμανικός ποιμενικός, το δικό μας λυκόσκυλο, έχει την αρχοντιά του αρχηγού και την ομορφιά του λύκου από τον οποίο κατάγεται. Ένας περήφανος σύντροφος με πολλές δυνατότητες και ιστορία στο ενεργητικό του.
Μιά αληθινή μινιατούρα σκύλου, το Γιορκσάιρ Τερριέ είναι αξιολάτρευτο για συντροφιά αλλά και καλός φύλακας γιατί είναι πολύ επιφυλακτικός με τους ξένους. Μια ζωγραφιά να το βλέπεις και σαν ψεύτικο πάνω σε ένα μαξιλαράκι στο καναπέ μας.
Το Γκόλντεν Ριτρίβερ είναι σκύλος υψηλής νοημοσύνης, ευγενικό και πράο και πάντα πρόθυμο να ευχαριστήσει τους γύρω του. Από τα σκυλιά που δεν δαγκώνουν ποτέ, με υπομονή και κατανόηση για τα παιδιά και τους γύρω του ,πράγμα που το κάνει μάλλον μέτριο φύλακα.
Το Γκρεϊχάουντ είναι ένα στιλάτο, μυώδες και λυγερό σκυλί. Όλα τα χρώματα είναι δεκτά σε οποιαδήποτε απόχρωση από μαύρο μέχρι λευκό, μονόχρωμα ή ποικιλόχρωμα. Σε τριποδισμό, η κίνηση είναι απαλή και λυγερή αλλά το Γκρεϊχάουντ είναι στην καλύτερη στιγμή του όταν τρέχει με όλη του τη δύναμη. Ένα καλό σκυλί κυνοδρομιών εύκολα αναπτύσσει ταχύτητα 80 χιλιομέτρων στην ευθεία.
΄Ενας μακρύτριχος, σκληρότριχος τύπος με κρεμαστά αυτιά. Απαντάται σε τρία μεγέθη και μιά πυγμαία παραλλαγή. Το μεσαίο μέγεθος είναι το πλέον διαδεδομένο. Ο μανδύας είναι ίσιος ή ελαφρά κυμματιστός, διπλός με σκληρό εξωτερικό μανδύα και μαλακό υπομανδύα. Τα χρώματα παρουσιάζουν εξαιρετική ποικιλία και οποιοσδήποτε συνδιασμός ειναι θεωρητικά δυνατός. Είναι αντιπροσωπευτικός τύπος της Ευρω-Ασιατικής οικογένειας μακρύτριχων ποιμενικών σκύλων κυρίως καθηκόντων συλλογής και οδήγησης κοπαδιών.
Αυτός ο αλητάμπουρας με την πονηρή μουσουδίτσα και τό πανέξυπνο βλέμμα, πάντα έτοιμος για σκανδαλιά, είναι ένα σκυλάκι που ξεκίνησε σαν ράτσα από τους δρόμους των Βρυξελλών και χάρι στα προσόντα του μπήκε στα σπίτια, στα σαλόνια και στούς πίνακες των μεγάλων ζωγράφων. Μπράβο του!
Στις αρχές του 20ου αιώνα επικράτησε διεθνώς το όνομα "Γουέστ Χάιλαντ Γουάιτ Τεριέ / West Highland White Terrier" για να αναδεικνύει τον τόπο καταγωγής της φυλής. Σήμερα τα Γουέστι έχουν γίνει από κυνηγόσκυλα, χαριτωμένοι σκύλοι συντροφιάς με διασημότερο εκπρόσωπο της φυλής τον πιστό φίλο του Οβελίξ, Ιντεφίξ.
Το Ουίπετ θωρείται απόγονος διασταυρώσεων του ιταλικού Γκρέιχαουντ με διάφορες ράτσες τεριέ. Λόγω της ταχύτητάς του χρησιμοποιήθηκε στο κυνήγι του λαγού και σε αγώνες δρόμου.
Τα Δαλματίας εκτράφηκαν για να τρέχουν από κάτω ή δίπλα σε καρότσες αλόγων και έτσι έχουν τεράστια ποσότητα ενέργειας και περισσό σθένος. Δεν τους αρέσει να κάθονται άπρακτα όλη την ημέρα.
Είναι μια φυλή του τεριέ τύπου που προέρχεται από Airedale , μια γεωγραφική περιοχή στο Γιορκσάιρ , Αγγλία. Παραδοσιακά αποκαλείται "Βασιλιάς των τεριέ», επειδή είναι το μεγαλύτερο από τις φυλές των τεριέ Bred από την Εύξεινο Πόντο και Tan Terrier και μια Otterhound , η φυλή έχει επίσης κληθεί Waterside Terrier , επειδή ήταν αρχικά εκτρέφονται για να κυνηγήσουν βίδρες μέσα και γύρω από τις κοιλάδες του ποταμού Aire που διασχίζει Airedale. Στο Ηνωμένο Βασίλειο αυτή η φυλή έχει επίσης χρησιμοποιηθεί ως ένα σκυλί της αστυνομίας .
Ο Bruno Jura κυνηγόσκυλο είναι ένα σκυλί , που αναπτύχθηκε στο Μεσαίωνα για κυνήγι στην όρη Jura στα Γαλλοελβετικά σύνορα.Βρίσκονται σε μια ποικιλία χρωμάτων και διαθέτει ένα ευρύ κεφάλι και βαριά ρυτίδες, που τα διαφοροποιούν από τις άλλες ελβετικές ράτσες κυνηγόσκυλων. Είναι γνωστό για το κυνήγι της αλεπούς , λαγός , και μερικές φορές ακόμη και μικρά ελάφια.
Εξαιρετικά αφοσιωμένος, ο Ελληνικός Ιχνηλάτης, έχει ιδιαίτερα προσόντα, είναι πολύ ευγενικός στους τρόπους του, φιλικός και στοργικός. Πληγώνεται όταν παραμελείται και μπορεί να γίνει επιθετικός. Αγροτόσκυλο, με γερό και ελαφρύ σκελετό, είναι πολύ γρήγορος στο τρέξιμό του και πολύ αποδοτικός στην κυνηγετική συνήθως εργασία του. Το σώμα του είναι δυνατό και μυώδες, αλλά ποτέ δεν υπερβαίνει τα κιλά του λόγω της υπερκινητικότητάς και της επιμονής του.
Το μαντρόσκυλο του Θιβέτ θεωρείται μια πρωτόγονη φυλή. Το Θιβετιανό Μαστίφ διατηρεί συνήθως τα ένστικτα που θα απαιτείται για να επιβιώσει στο Θιβέτ. Επιπλέον, είναι μία από τις λίγες πρωτόγονες φυλές σκύλων που διατηρεί ένα ενιαίο οίστρο ετησίως αντί των δύο, ακόμα και σε πολύ χαμηλότερα υψόμετρα και σε πολύ πιο εύκρατα κλίματα. Αυτό το χαρακτηριστικό έχει, επίσης, βρεθεί σε άγρια ​​σαρκοφάγα, όπως ο λύκος.
Ένας πραγματικός φίλος και φύλακας, παρά το μικρό του μέγεθος. Θα σας ειδοποιήσει με όλα τα μέσα που διαθέτει, φωνή, κούνημα ουράς, πόδια ακόμα και ελαφρό δάγκωμα, ότι κάτι δεν πάει καλά και ίσως ότι κινδυνεύετε. Απίθανο σκυλί παρά το μικρό του μέγεθος και πανέξυπνο. Αγαπάει με πάθος τον ιδιοκτήτη του και δεν θέλει και πολλά πολλά με τους ξένους. Παρ΄ όλα αυτά τα πάει καλά με τα παιδιά, τα δικά σας παιδιά που ζούν στο σπίτι μαζί του.
Προέρχεται από τις πιο παλιές ράτσες του κόσμου. Υπάρχουν απεικονίσεις του στους τάφους των Φαραώ και αρκετοί πιστεύουν ότι το κεφάλι ζώου που είχε ο θεός Άνουβις ανήκε σε ένα τέτοιο σκυλί. Το πιθανότερο είναι να ήρθε από στις Βαλεαρίδες.
Αυτό δεν είναι σκυλί,είναι άλογο.Το μεγαλύτερο σκυλί του κόσμου. Ένας πραγματικός ιππότης γίγαντας που αγαπάει και προστατεύει τα παιδιά. Τρώει πολύ, πάρα πολύ, αλλά μην ξεχνάτε το κάνετε και πόνυ για τα παιδιά σας. Θέλει πολύ χώρο για να κινείται αλλά κατά τα άλλα είναι ένα ήρεμο και αξιόπιστο σκυλί.
Το ιρλανδικό σπανιέλ ύδατος μοιάζει με έναν κοντόχοντρο Poodle. Το παλτό αποτελείται από τις πυκνές μπούκλες, δεν έχουν αδιάβροχο στρώμα τριχών και το χρώμα τους μοιάζει με συκώτι.Το χαρακτηριστικό της φυλής είναι η ουρά που είναι άτριχη και μοιάζει σαν ουρά ποντικιού.
Το χρώμα του τριχώματος του είναι θέμα μεγάλης συζήτησης. Για το Kennel Club (Ηνωμένο Βασίλειο), η αμερικανική λέσχη και το Αυστραλιανό Εθνικό Συμβούλιο Kennel , μερικά χρωματισμένα τα ιταλικά σκυλιά κυνοδρομίων είναι αποδεκτή, ενώ η Διεθνής Κυνολογική πρότυπο για διεθνείς εκθέσεις επιτρέπει μόνο λευκό στο στήθος και τα πόδια. Τρέχα γύρευε δηλαδή. Τα σκυλάκια αυτά είναι υπερευαίσθητα και στο σώμα και στην ψυχή και αξίζουν κάθε σεβασμό και αγάπη από εμάς.
Αυτό το σκυλί υπήρχε ήδη από τον δέκατο έκτο αιώνα αλλά στις αρχές του εικοστού, δεν ήταν το ίδιο με τα σκυλιά που εμφανίζονταν σε παλιούς πίνακες. Οι βρετανοί εκτροφείς ξαναδημιούργησαν το παλαιότερο “toy” Σπάνιελ διασταυρώνοντας το Κινγκ Τσαρλς Σπάνιελ με Πεκινουά και Παγκ και έτσι δημιουργήθηκε η ράτσα Καβαλιέρ Κινγκ Τσαρλς Σπάνιελ η οποία αναγνωρίστηκε επίσημα σε 1945.
Το Κάνγκαλ είναι το σκυλί με το πιό δυνατό δάγκωμα στο κόσμο.Παρ όλα αυτά είναι ξακουστό και για την ευγένειά του στα μικρά παιδιά και στην οικογένεια αλλά και στα ζώα που θα του δώσουμε να φυλάει. Με δυό κουβέντες, ένας ευγενής σωματοφύλακας με προδιαγραφές. Το Κάνγκαλ είναι ένα σκυλί με νοημοσύνη που θα χειριστεί καταστάσεις με τον καλύτερο τρόπο.
Τα Κάνε Κόρσο είναι αρχαία αυτόχθονη φυλή χωρίς προσμίξεις. Είναι άμεσος απόγονος του Ρωμαϊκού πολεμικού σκύλου Canis Pugnax, του οποίου αποτελεί τον ελαφρύτερο τύπο. Ως προς την προέλευση του ονόματός του είναι ότι αυτό προέρχεται από τη λατινική λέξη “cohors” που σημαίνει φύλακας-προστάτης.
Τα αξιαγάπητα και γνωστά μας Κανίς είναι από τα πιό διαδεδομένα σκυλιά συντροφιάς και όχι άδικα.Είναι τρυφερά και μην ξεχνάτε είναι τα σκυλιά που δεν μαδάνε ποτέ.
Το Σγουρό είναι ενεργό, μυώδη σκύλο φυλής των ορεινών πουλιών και υδρόβιων πτηνών κυνηγιού. Το Σγουρό έχει κάπως διαφορετική δομή από τα πιο κοινά retrievers.Μερικές φορές μπορεί να είναι απόμακρος με τους ξένους, αλλά είναι συνήθως πολύ πιστός και στοργικός με τους ιδιοκτήτες και την οικογένειά τους.Τα Curlies είναι εξαιρετικά ευφυή σκυλιά αλλά μερικές φορές μπορεί να μην θέλει να εκπαιδευτεί οπότε καταλαβαίνετε ότι η εκπαίδευση θα είναι δύσκολη, δεδομένου δε ότι μπορούν εύκολα να βαρεθεί με μια επαναλαμβανόμενη εκπαίδευση θα πρέπει να βρείτε ένα ήπιο τρόπο να την πετύχετε.
Είναι το σκυλί με τις πιό πολλές συμμετοχές στον κινηματογράφο και στη τηλεόραση, είναι πολύ έξυπνο και συγχρόνως σκυλί των εντολών.στο I love Lucy, στον μάγο του Oz, στην ταινία Bright Eyes με την Σίρλευ Τεμπλ. Μερικές φορές ίσως πρέπει να του μάθουμε να κάνει πίσω όταν εμπλέκεται σε καυγάδες με μεγαλύτερα σκυλιά. Ένας από τους λόγους που πρέπει να βγαίνει έξω με λουρί.
Το σκυλί με τα γαλάζια γιάλινα μάτια και τις καταπληκτικές ικανότητες είναι εδώ. Και το όνομα αυτού, Καλαχούλα. Ένα εξωτικό όνομα που την πρώτη φορά που το άκουσα σκέφτηκα. -Κάποιο μικρόσωμο σκυλί θα είναι με μαλλί μπούκλα για τα σαλόνια. Οταν όμως το είδα συμφώνησα με τον νονό του για αυτό το εξωτικό όνομα. Του πάει γάντι. Και τι σκύλος!!!!!
Ο Ποιμενικός Καυκάσου είναι ένας σκύλος με αρχηγικό χαρακτήρα. Από τη φύση του μαθαίνει να φυλάει το χώρο που του εμπιστεύονται και αυτό το κάνει καλύτερα από τον καθένα. Είναι μία πολεμική μηχανή που γίνεται επικίνδυνη για όσους δεν γνωρίζουν το σωστό χειρισμό της. Είναι φιλικός απέναντι στα μέλη της οικογένειας που ανήκει, αλλά δεν είναι διαθέσιμος να δεχθεί ιδιαίτερη πίεση ή κακομεταχείριση, χωρίς αντίδραση. Δύσκολα υποτάσσεται και αυτό είναι κάτι που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής από τους επίδοξους ιδιοκτήτες του.
Οι Αζτέκοι χρησιμοποιούσαν τα Chinese Crested σαν "θερμοφόρες" για τα κρεβάτια τους. Πανάρχαιο σκυλί λοιπόν. Τώρα πως βρέθηκε από την Κίνα; Ποιός ξέρει!
Είναι μιά φυλή σκύλου που προήλθε από την Σικελία μεσαίου μεγέθους, που μοιάζουν με το κυνηγόσκυλο του Φαραώ.Αυτά τα μεσαίου μεγέθους σκυλιά αρχικά χρησιμοποιήθηκαν σαν κυνηγόσκυλα για λαγό στα ιδιαίτερα εδάφη της Αίτνας.Το Κιρνέτο ντελ Αίτνα μπορεί να λειτουργήσει σαν κυνηγόσκυλο για πολλές ώρες χωρίς φαγητό και νερό. Η φυλή έχει μια έντονη αίσθηση της όσφησης. Είναι τα μικρότερα από τα κυνηγόσκυλα της Μεσογείου. Σήμερα όλο και περισσότεροι επιλέγουν αυτό το σκυλί για το χαρακτήρα του και το χαμηλό κόστο συντήρησής του σαν κατοικίδιο.
Dutch Barge Dog, ο χαμογελαστός Ολλανδός, το άλλο του όνομα και του ταιριάζει γάντι, δεν νομίζετε; Το ψευδώνυμό του είναι Κις και ανήκει στην οικογένεια των σπίτζς αν και έχει και άλλες διασταρώσεις στο αίμα του και στην μορφολογία του. Είναι ένα μεσαίου μεγέθους σκυλί με μεταξένιο τρίχωμα και στριφογυριστή ουρά. Στην αρχή το είπαν γερμανικό σπιτζ αλλά αργότερα του έδωσαν το όνομα Κίσχοντ επίσημα στην Αγγλία αν και στην Ολλανδία το λένε το χαμογελαστό σκυλί. Έχει παχιά γούνα γύρω από τον λαιμό και πυκνό διπλό τρίχωμα κατάλληλο για τις χώρες που ζει. Τα μικρά όρθια αυτιά και το έξυπνο μουσούδι, καθώς και το χαμόγελο, όταν ανασαίνει, το κάνουν ακαταμάχητο.
Το Clumber Spaniel είναι ένα βαρύ σκυλί αναφορικά με το ύψος του και πολύ φιλικό με τα παιδιά. Πολύ όμορφο και με μεταξένια τρίχα το Clumber Spaniel είναι αξιόπιστο και στο σπίτι και στο κυνήγι.
Ο Ρέμπραντ τα έχει ζωγραφίσει σε πάρα πολλούς πίνακές του που σημαίνει ότι ζούσαν στην Όλλανδία από πολύ παλιά.
Η προσωποποίηση της Χαράς της Ζωής. Ένα σκυλί χαρούμενο, αισιόδοξο, εύθυμο, ισορροπημένο, καλόβολο, εύπλαστο, χωρίς καμία απολύτως τάση επιθετικότητας ή νευρικότητας, με άλλα λόγια, τελείως αξιόπιστο.
Το ελληνικό μικρόσωμο σκυλί συντροφιάς.Και βέβαια έχουμε, το κοκόνι. Είναι τόσο χαριτωμένο και έξυπνο που δεν το διάλεξαν τυχαία οι προγονοί μας για συντροφιά στα σπίτια τους. Πάντα χαρούμενο, ανεξάρτητο και φουντωτό που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από το πεκινουά ή ένα τεριέ. Η μουσουδίτσα του μοιάζει λίγο με της αλεπούς αφού είναι μακριά και το σώμα του είναι λίγο πιό μακρύ από το ύψος των ποδιών του. Αλλά αυτό που σε κερδίζει αμέσως είναι τα μεγάλα και καθαρά μάτια του. Μιά ακόμα λεπτομέρεια, έχει πολύ καλή υγεία και δεν θα σας απασχολήσει ούτε με τα μάτια , ούτε με τα οστά του. Αυτό είναι το δικό μας σκυλί συντροφιάς το καταπληκτικό κοκόνι.
Είναι σκυλί μεγάλο σε μέγεθος και δυνατό, με γούνα που αντέχει σε ακραίες καιρικές συνθήκες. Η χαρακτηριστική γούνα του που μοιάζει με προβιά προβάτου το προστατεύει επίσης από δαγκώματα και από πλούσια και άγρια βλάστηση, και του παρέχει και το απαραίτητο καμουφλάζ όταν η δουλειά του είναι να φυλάει πρόβατα. Έχει ήρεμο, σταθερό και ατρόμητο χαρακτήρα. Το περίεργο τρίχωμα είναι το χαρακτηριστικότερο γνώρισμα των δύο φυλών, κόμοντορ και πούλι και οι σκύλοι αυτοί καλούνται μερικές φορές “κινητά χαλιά”.
Το κεφάλι του μοιάζει με εκείνο της αλεπούς. Η ουρά του είναι πολύ κοντή και το τρίχωμά του επίσης μεσαίου μήκους και μέτρια σκληρό, ο χρωματισμός του είναι συνήθως κόκκινος, μαύρος ή καστανοκόκκινος, με ή χωρίς λευκές κηλίδες στο στήθος, τα άκρα και το λαιμό. Ο Κόργκι Πέμπροκ είναι από παράδοση ο αγαπημένος σκύλος της βασιλικής οικογένειας της Μ. Βρετανίας.
Είναι ένα χαρούμενο σκύλι το Κοτόν, που μοιάζει λίγο με τα γνωστά μας γκριφόν. Η ουράτου είναι πλούσια σε τρίχωμα και γυρίζει προς τα πάνω. Δεν παρουσιάζει ιδιαίτερες ιατρικές αδυναμίες και ζεί πάνω από 20 χρόνια. Συντροφιά απίθανη γιατί μέσα στο σπίτι είναι ένα ιδιαίτερα καθαρό σκυλί και δεν επιτήθεται σε έπιπλα και καθίσματα. Πάντα χαρούμενο ακόμα και στο μπάνιο του.
Ιστορικά το Κουβάτς έχει χρησιμοποιηθεί για να φυλάει κοπάδια και περιουσίες, καθώς επίσης και για κυνήγι. Σήμερα χρησιμοποιείται κυρίως σαν κατοικίδιο και σαν φύλακας. Είναι φιλικό, πιστό, στοργικό και πολύ έξυπνο σκυλί. Είναι απαραίτητο να κοινωνικοποιηθεί από νωρίς, αλλιώς μπορεί να γίνει υπερβολικά επιφυλακτικό απέναντι στους αγνώστους. Πρέπει να εκπαιδευτεί σωστά για να μη γίνει ανυπάκουο.
Επειδή το Κούρτσχααρ είναι κυνηγόσκυλο έχει πολύ ενέργεια και είναι ακούραστο. Πρέπει να ζουν με μία δραστήρια οικογένεια που να περνάει αρκετό διάστημα εκτός σπιτιού. Δεν πρέπει να ζει με μία οικογένεια που δεν κυνηγάει, αφού η διάρκεια άσκησης που απαιτεί είναι δύσκολο να καλυφτεί με άλλους τρόπους.
Ο Κρητικός ιχνηλάτης η Κρητική Λαγωνίκα είναι η αρχαιότερη φυλή σκύλων της Ευρώπης με πατρίδα την Ελλάδα και συγκεκριμένα την Κρήτη ! Ο σκύλος αυτός είναι γέννημα θρέμμα των γκρεμών, των πεδιάδων, των δασών και των βράχων της Κρήτης, είναι γνωστός εδώ και 4.000 χρόνια για να κινδυνέψει με εξαφάνιση στις μέρες μας.
Kelb Tal-Fenek, που σημαίνει σκύλος του λαγού στη Μαλτέζικη διάλεκτο. Λένε ότι το μετέφεραν στη Μάλτα οι Φοίνικες και ότι ζούσε σαν κυνηγόσκυλο των Φαραώ για πολλά χρόνια στην αρχαία Αίγυπτο.Πάντως από το τεστ DNA που έγιναν σε αυτά τα σκυλιά προκύπτει ότι δεν έχουν καμμία σχέση με τα Αιγυπτιακά. Το κεφάλι αυτού του σκύλου μοιάζει πολύ με τα ευρήματα από τις ανασκαφές στην Αίγυπτο και το παρομοιάζουν με το κεφάλι του θεού Άνουβι, εξ ου και ο μύθος της καταγωγής του. Κατά τα άλλα, είναι το εθνικό σκυλί της Μάλτας. Ένα χαρακτηριστικό του. Είναι το σκυλί που κοκκινίζει η μύτη του και τα αυτιά του, όταν αναστατώνεται.
Το Αφγανικό Λαγωνικό χρησιμοποιούταν παλιά για φύλαξη κοπαδιών αλλά και στο κυνήγι. Σήμερα χρησιμοποιείται κυρίως σαν σύντροφος. Είναι σκυλί πιστό, γλυκό και τρυφερό με την οικογένεια του, επιφυλακτικό όμως με τους ξένους.Ίσως το ωραιότερο σκυλί που υπάρχει με το υπέροχο περπάτημα και τα εκφραστικά του μάτια.Τα αυτιά του πλαισιώνουν το πρόσωπο και νομίζει κανείς ότι είναι μια περίτεχνη κόμμωση. Υπέροχο!
Στις αρχές του 18ου αιώνα οι Ευρωπαίοι μετανάστες ψαράδες που αλίευαν στα κρύα νερά της Νέας Γη, χρησιμοποιούσαν σαν βοηθούς αυτά τα σκυλιά που είχαν την ικανότητα να επαναφέρουν τα ψάρια που είχαν πέσει από τις βάρκες και να τραβούν στην ακτή τα δίκτυα των ψαράδων. Είναι ο σκύλος του ψαρά! Πάντα ψαρεύει, λίγο ακόμα φαγητό.
Όχι που δεν θα βρίσκαμε ταραντόσκυλο.Υπάρχει σκυλί, το Λάπχουντ Σουηδίας που από ευρήματα υπάρχει εδώ και 7000 χρόνια και οδηγεί τα κοπάδια των ταράνδων. Ακόμα κρατάει αυτή η ράτσα τα πρωτόγονα ένστικτά της.
Στο Θιβέτ υπήρχε από πολύ παλιά και το χρησιμοποιούσαν σαν συνοδό και σαν φύλακα σε ναούς και σπίτια και ήταν πολύ αγαπητό σε μοναχούς και ευγενείς.
Ένα λιοντάρι στο σπίτι σας άκακο και φιλικό σαν αρνάκι. Τι υπέροχο πλάσμα είναι αυτό. Τόσο ανεκτικό με τα παιδιά ακόμα και τα πιό δύστροπα.Ένας γίγαντας με καρδιά αγγέλου.ΠΑρ όλα αυτά δεν είναι οκνηρό σκυλί. Είναι πιστό , θαρραλέο και αποφασιστικό αλλά για να σας ευχαριστήσει μπορεί να είναι μαζί σας στον καναπέ με τις ώρες.
Αυτό το σκυλί μπορεί να σχετίζεται με το Bichon Frise,αλλά η ονομασία του Lowchen παραμένει ασαφής. «Λιοντάρι σκύλος» παρατηρείται σε πολλά έργα τέχνης και χαρακτηρίζει αυτά τα σκυλιά με αυτό το όνομα ήδη από τον 16ο αιώνα, αλλά δεν είναι σαφές κατά πόσον ήταν όλα αυτά τα σκυλιά, όπως το Lowchen, ή απλά τα μικρά σκυλιά του τύπου Bichon που κουρεύτηκαν να μοιάζουν με λιοντάρια.
Είναι χαρούμενο, έξυπνο, πιστό και υπάκουο σκυλί, αφοσιωμένο στον ιδιοκτήτη και την οικογένεια. Συνυπάρχει με άλλα κατοικίδια.
Η Neapolitan Mastiff , Ιταλικά Mastiff, είναι ένα αρχαίος στη ράτσα σκύλος. Αυτή η φυλή συχνά χρησιμοποιείται ως φύλακας και υπερασπιστής της οικογένειας και της ιδιοκτησίας λόγω των προστατευτικών ενστίκτων τους και της τρομακτική εμφάνισή τους.
O μεγάλος Δανός είναι ένας αρχαιότατος σκύλος (αρχικά κυνηγίου & φύλαξης, στις μέρες μας σύντροφος και προστάτης της οικογένειας) που χρωστάει το διεθνές όνομά του στην αρχαία Ελλάδα και έχει εν μέρει ελληνική καταγωγή. Γνωστός ήδη από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ανήκει στους Μολοσσούς.Θεωρείται ο Απόλλωνας των σκύλων.
Αυτή η μικρόσωμη ράτσα που η καταγωγή της μέσα στην Ασιατική γη χάνεται στα βάθη των αιώνων είναι μια πολύ φιλική φυλή που απολαμβάνει την συντροφιά της οικογένειας και των παιδιών ιδιαίτερα. Μπορεί να ζήσει αποκλειστικά με΄σα στο σπίτι και η καθημερινή βόλτα μπορεί να είναι μόνο για λόγους κοινωνικοποίησης. Είναι χαριτωμένα σκυλιά ιδιαίτερα καθαρά αφού καθαρίζονται μόνα τους όπως ακριβώς και οι γάτες.
Αυτό το μικρό σκυλί είναι άριστος κυνηγός, για αυτό ανατράφηκε. Είναι πολύ εξωστρεφείς, φιλικός, και ανεξάρτητα κυνηγόσκυλα. ΠΑρ όλα αυτά κάνουν καλή παρέα στο σπίτι αρκεί να βγαίνει βόλτα και να τρέχει ελεύθερο για να εκτπ\ονώνει την περίσσια ενέργειά του αλλοιώς κάνει ζημίες μέσα στο σπίτι.
Πρόκειται για μια καθαρά ελληνική φυλή, που εκτράφηκε και χρησιμοποιήθηκε, από την αρχαία ελληνική φυλή των Μολοσσών, στην κλασσική εποχή, αλλά και αργότερα, από τον Μέγα Αλέξανδρο, στις εκστρατείες του, που διέδωσαν το ελληνικό πολιτισμό και πνεύμα, στον τότε γνωστό κόσμο.Υπέροχα σκυλιά, σκληραγωγημένα και πιστά απαραίτητο εργαλείο των κτηνοτρόφων και όχι μόνο. Σαν σκυλιά συντροφιά είναι ιδανικά παρ όλο τον όγκο τους γιατί είναι στωικά και υπομονετικά αλλά κατα βάθος έιναι ευαίσθητα σκυλιά και περιμένουν τουλάχιστον την προσοχή σας έστω και για λίγο.
Αυτό το ευγενικό, τρυφερό σκυλί έχει από τη φύση του καλή συμπεριφορά. Είναι οκνηρό, στοργικό, πολύ καλό με τα παιδιά και με τα ζώα. Είναι ειρηνικό και αφοσιωμένο. Επειδή είναι επίμονο χρειάζεται υπομονή όταν εκπαιδεύεται. Είναι ένα άριστο οικογενειακό κατοικίδιο.
Δημιουργήθηκε γύρω στο1825 από ανθρακωρύχους της αγγλικής περιοχής Cuber- land, για να εξολοθρεύει τους ποντικούς μέσα στα ορυχεία. Η εξωτερική μορφολογική διάπλαση του σκύλου της φυλής αυτής διαφέρει από εκείνη των Τερριέ. Μοιάζει πολύ με αρνάκι.
Το Bernese Mountain Dog, επίσης γνωστό και ως Berner Sennenhund, είναι ένα σκυλί φάρμας "για κάθε χρήση", με μεγάλο όγκο και δύναμη. Έχει δυνατό κεφάλι, ίσια, στιβαρή μουσούδα και αμυγδαλωτά, σκούρα καστανά μάτια.
Ο χαρακτήρας των Basenji σε πολλά σημεία θυμίζει περισσότερο γάτα, παρά σκύλο. Έχει τη μοναδική ιδιότητα να μη γαβγίζει ιδιαίτερα και να καθαρίζει τον εαυτό του ακριβώς όπως μία γάτα.
Πραγματικά το πλέον αξιαγάπητο οικογενειακό σκύλι. Αν το προτιμήσετε δεν θα το μετανιώσετε ποτέ. Πάντα χαρούμενο, πάντα καθαρό, πάντα γεμάτο υγεία. Αυτό το σκυλί δεν χρειάζεται σχεδόν τίποτα παρά μόνο αγάπη και συντροφικότητα. Όσο για την όσφρησή του; Ένα μόνο θα πώ. Σε ένα πείραμα που έγινε, οι «διαγωνιζόμενοι» σκύλοι έπρεπε να βρουν ένα ποντίκι το οποίο κινούνταν σε έκταση 4000 τετραγωνικών μέτρων. Το Μπιγκλ διέπρεψε, εντοπίζοντάς το σε λιγότερο από ένα λεπτό!
Τα μπισόν φριζέ είναι ιδανικά για σκυλιά συντροφιάς αφού έχουν γλυκό χαρακτήρα, καλούς τρόπους και είναι παιχνιδιάρικα. Είναι επίσης ιδανικά και για παιδιά αλλά μπορούν να συνυπάρξουν αρμονικά και με άλλα σκυλιά αφού δεν είναι καθόλου επιθετικά και έχουν μεγάλη όρεξη για παιχνίδι.
Τα σκυλιά Black and Tan Coonhound, φτιάχτηκαν αρχικά για κυνηγοί ρακούν αλλά με την ευγένεια τους και την αξιοπιστία τους αυτά τα σκυλιά, αν και μεγαλόσωμα, κατέκτησαν την αμερικανική οικογένεια και μπήκαν στο σπίτι τους σαν ισότιμα μέλη. Πολύ αξιόπιστα, ευγενικά και ζωηρά σκυλιά που είναι φιλικά και προς τα παιδιά.
Το λαγωνικό είναι ένα μεγάλο κυνηγόσκυλο οσμής που αρχικά εκτρέφονταν για το κυνήγι ελαφιών και αγριόχοιρων, αλλά χρησιμοποιήθηκε από τον Μεσαίωνα και πέρα και για την παρακολούθηση των ανθρώπων, και τώρα πιο συχνά εκτρέφονται ειδικά για αυτόν το σκοπό . Πιστεύεται ότι είναι απόγονοι από τα κυνηγόσκυλα που κάποτε φύλαγαν στο Αβαείο του St Hubert στο Βέλγιο, είναι γνωστό σε γαλλόφωνους ως Chien de Saint-Hubert .
Οι Bluetick Coonhounds έχουν εκτραφεί να είναι κυνηγετικά σκυλιά. Είναι αθλητικά και ανθεκτικά και χρειάζονται μια εργασίας πλήρους απασχόλησης ή δραστηριότητας όπως το κυνήγι, την υπακοή ή την ευκινησία για να μείνουν ευχαριστημένα. Μπορούν να είναι δύσκολο να εκπαιδεύσεις ένα τέτοιο σκυλί και θα πρέπει να παρακολουθούνται αν υπάρχουν γύρω γάτες ή άλλα μικρά ζώα.
Το μπόξερ, ένα από τα πιό αξιόπιστα σκυλιά που γεννήθηκαν ποτέ. Ακόμα και στα βαθιά γεράματα έχει ένα παιχνιάρικο χαρακτήρα. H εξυπνάδα του η προθυμία του, η σεμνότητα και η καθαριότητά του, τον καθιστούν ιδιαίτερα επιθυμητό σκύλος της οικογένειας. Είναι η ψυχή της ειλικρίνειας και της πίστης, και δεν είναι ποτέ ψεύτης ή ύπουλός, ακόμη και στα γηρατειά του.
Το όνομα Borzoi προέρχεται από τις ρωσικές λέξεις Borzaja Sobaka που σημαίνουν "σκύλος γρήγορος σαν τον άνεμο". Η φυλή αναπτύχθηκε ανατολικά των Ουραλίων. Για εκατοντάδες χρόνια η ρωσική αυτοκρατορία χρησιμοποιούσε τα Μπορζόι για το κυνήγι κυρίως λύκων και λαγών.
Το Μπόρντερ Κόλι είναι ένα μεσαίου μεγέθους αθλητικό σκυλί, που εκτράφηκε για εργασία. Τρομερά έξυπνα με μία έμφυτη τάση να δουλεύουν με ανθρώπους.
Έχει προσαρμοστεί στις συνθήκες της ζωής στην πόλη. Κοιμάται μέσα στο σπίτι, είναι καθαρό, δεν είναι θορυβώδες όσο τα άλλα Τεριέ, έχει ανάγκη μέτριας ποσότητας τροφής και μια μεγάλη καθημερινή βόλτα είναι αρκετή για να εκτονωθεί.
Το Μπουβιέ Φλάνδρας, είναι ένα δυνατό, συμπαγές, με παχύ τρίχωμα σκυλί. Είναι ευκίνητο, ζωηρό, τολμηρό και με ήρεμη και σταθερή συμπεριφορά. Έχει εύκολο χαρακτήρα, αλλά απόμακρο, καμιά φορά μπορεί να γίνει σοβαρό ή κυκλοθυμικό. Το ένστικτο της αφοσίωσης, θα το κρατήσει κοντά στο σπίτι. Χρησιμοποιείται στις έρευνες τις αστυνομίας και στην βοήθεια τυφλών ατόμων.
Το Μπουλ Τεριέ έχει αναπαραχθεί από την διασταύρωση Μπουλντόγκ με Τεριέ για να δημιουργηθεί «ο μονομάχος των σκυλιών». Η νέα ράτσα χρησιμοποιήθηκε αρχικά για να παλέψει με ταύρο και κατόπιν για κυνομαχίες.
Το Bullmastiff είναι ένας σκύλος-φύλακας , και είναι η μόνη φυλή σκυλιών φρουράς που προέρχεται από την Αγγλία. Αυτό το μεγάλο σκυλί έχει ευαίσθητη ψυχή και θέλει να είναι μέλος της οικογένειας. Πάντα προσεκτικό και ήρεμο απολαμβάνει τα χάδια και προστατεύει τα μικρότερα μέλη της οικογένειας τα όποία ανέχεται ότι και αν του κάνουν. ένας πραγματικός άρχοντας με καθήκοντα σεκιουριτά στο σπίτι σας.
Το Μπριάρντ είναι ένας μεγάλος και μυώδες σκύλος. Γι’ αυτό τον λόγο παλαιότερα χρησιμοποιήθηκε ως σκύλος για φύλαξη κοπαδιών αλλά και ως σκύλος-φύλακας. Το Μπριάρντ δένεται ιδιαίτερα με τον ιδιοκτήτη αλλά και την οικογένεια λόγω της διάθεσης που δείχνει για να προσφέρει, ενώ η πολύ καλή του μνήμη βοηθά στο να μαθαίνει πολύ γρήγορα κάνοντας την εκπαίδευση πιο εύκολη και ξεκούραστη.
Το νορβηγικό Elkhound είναι ένα από τα αρχαία σκυλιά τύπου σπίτς στα βόρεια της γης και είναι το εθνικό σκυλί της Νορβηγίας .Το Elkhound έχει υπηρετήσει ως κυνηγός, φύλακας και βοσκός. Σε μια γη με θερμοκρασίες υπό το μηδέν, βαθύ χιόνι, πυκνά δάση και άγρια ​​βουνά, μόνο τα πιο ανθεκτικά από τις φυλές θα μπορούσε να εξελιχθούν για να εκτελέσουν την ποικιλία των ν εργασιών που χρειάζονται οι κάτοικοι, κατά την οποία υπερέχει το Elkhound.
Είναι μικρόσωμο με μεγάλο κεφάλι και είναι συγχρόνως φίλος και ανεξάρτητος, έξυπνος και αστείος, πεισματάρης και υπομονετικός.Το αθάνατο πνεύμα των τερριέ ευθύνεται για τον ησυχο και φιλικό του χαρακτήρα που μπορεί να αλλάξει όταν κινδυνεύει ή αυτός ή οι αγαπημένοι του.
Από τα πιό πεισματάρικα σκυλιά μικρού μεγέθους που ζητάνε την ανθρώπινη παρουσία. Άριστοι κυνηγοί και καταπληκτικοί στο να χώνονται παντού. Γαυγίζυν πολύ και κλαίνε όταν μένουν μόνα τους.Κατά τ΄άλλα είναι αξιαγάπητα και θα σας κάνουν να γελάσετε πολύ με τα περίεργα σκέρτα τους και το ιδιαίτερο περπάτημά τους. Το Ντάτσχουντ είναι έξυπνο, ζωντανό και θαρραλέο μέχρι το σημείο να θεωρείτε βιαστικό, είναι επίμονο στο έργο του και με όλες τις αισθήσεις ανεπτυγμένες. Οποιαδήποτε συμπεριφορά διστακτικότητας είναι ένα σοβαρό σφάλμα.
Το Dogo Argentino αναπτύχθηκε το 1920 από τον Δρ Antonio Martinez Nores. Ο στόχος του ήταν να δημιουργήσει ένα σκυλί κυνηγό, φύλακα και σύντροφο της οικογένειας. Προκειμένου να το πετύχει ξεκίνησε διασταυρώσεις με μια φυλή που ονομάζεται σκυλί της Κόρδοβα.
Είναι μία από τις αρχαιότερες φυλές γαλλικών σκύλων, από τα mastiffs, που έφτασε από Ανατολική Ευρώπη με τις ορδές των βαρβάρων. Πιο πρόσφατα, άλλες φυλές έχουν συμβάλλει στον καθορισμό του αυτό, το μαντρόσκυλο , το αγγλικό μπουλντόγκ, και το γερμανικό μπουλντόγκ. Το αποτέλεσμα που έχει ληφθεί είναι ένας σκύλος με μεγάλη δύναμη και εξουσία αλλά δεν του λείπουν η ευελιξία και η ταχύτητα.Και κάτι ακόμα, αγαπάει τα παιδιά και τα μικρά ζώα.
Το ντόμπερμαν είναι ένα εξαιρετικά καθαρό σκυλί και σπάνια θα λερώσει το χώρο εκτός και αν έχει βρεθεί σε πολύ μεγάλη ανάγκη. Το ντόμπερμαν δεν είναι επιθετικό σκυλί , μπορεί να παίξει άνετα με μικρόσωμα σκυλάκια και γατάκια.
Γουίζ, ο καλύτερος ναυαγοσώστης στον κόσμο. Μπορεί να σύρει προς την ξηρά μέχρι 12 άτομα μαζί. Δείτε ! http://www.dailymail.co.uk/news/article-2172387/Whizz-Newfoundland-life-dog-rescue-12-people-once.html Διαθέτει διπλό, αδιάβροχο τρίχωμα (που του επιτρέπει να βουτάει στα κρύα νερά χωρίς να επηρεάζεται η εσωτερική του θερμοκρασία), με χοντρή, λιπαρή και πυκνή εξωτερική τρίχα στα χρώματα του μαύρου, του καφέ, του γκρι ή του λευκού με μαύρες βούλες.
Είναι ένα απίστευτα επινοητικό σκύλι και μπορεί να επιβιώσει και μόνο του. Βρίσκουμε αυτή την ράτσα που υπάρχει μόνο στο Ισραήλ και σε τοιχογραφίες 2000 ετών.
Η Otterhound είναι μια παλιά βρετανική φυλή σκυλιών . Η προέλευση δεν είναι γνωστή. Πρόκειται για ένα κυνηγόσκυλο μυρωδιάς και αναπτύχθηκε για να κυνηγήσουν βίδρες. Δεν αναγνωρίζεται σήμερα από την λέσχη ρείθρων ως Τρωτή φυσική φυλή, με περίπου 1000 ζώα σε όλο τον κόσμο.
Ένα ακόμη από τα... δώρα της ανατολής, το μικρόσωμο Παγκ αποτελεί για πολλούς την «απόλυτη» επιλογή για σκύλο συντροφιάς.
Το Παπιγιόν είναι ένα μικρό, φιλικό, κομψό σκυλί συντροφιάς, με λεπτο-κόκκαλη δομή, ελαφρύ, φίνο και ζωηρό. Διακρίνεται από άλλες φυλές από τα όμορφα αυτάκια του που μοιάζουν με πεταλούδα.
Αφού επέζησαν από το ναυάγιο του Τιτανικού δεν φοβούνται τίποτα τα πεκινουά που έχουν εξαπλωθεί ταχύτατα σε όλο το κόσμο.Στην αρχή δημιουργήθηκε για τις κυρίες των κινέζων αυτοκρατόρων, κυρίως για τις γυναίκες και την αυτοκράτειρα. τώρα το έχουμε και εμείς οι κοινοί θνητοί.
Το Πίντσερ είναι έναν σκύλος που μοιάζει με μικρότερη εκδοχή του Ντόμπερμαν. Οι δύο ράτσες όμως δεν συνδέονται μεταξύ τους και το Μίνι Πίντσερ προηπύρχε του Ντόμπερμαν. Είναι μικρά μυώδης σκυλιά με τετραγωνισμένες αναλογίες. Έχουν στενό κεφάλι και η μουσούδα τους προεξέχει. Τα αυτιά είναι ψηλά και στητά και συνήθως κόβονται.
Το πόιντερ ενώ ανατράφηκε και επιλέχτηκε για κυνηγόσκυλο και είναι πολύ καλό σε αυτό, εν τούτοις είναι ένα πολύ καλό σκυλί για σπίτι και οικογένεια γιατί αγαπάει με πάθος τους ανθρώπους και τα μικρά παιδιά της οικογένειας. Eίναι ένα χαρούμενο και παιχνιδιάρικο σκυλί, η χαρά της ζωής δηλαδή.
Είναι όμορφος και το ξέρει αυτός ο τρομέρος αλλά μικρόσωμος Γερμανός σκύλος. Μην τον αγνοείσετε , θέλει να είναι το κέντρο της προσοχής σας.
Από τότε που το επέλεξε σαν σκυλί της οικογένειας ο αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα η ράτσα του σκύλου έγινε μόδα.Και είναι και σπάνιο, γιατί μέχρι τώρα περιοριζόταν στα σύνορα της Πορτογαλίας, ένα σκύλι που λένε πως είναι για τους αλλεργικούς αλλά δεν έχει πιστοποιηθεί μέχρι στιγμής. Το σκυλί μοιάζει πολύ με κανίς αλλά οι ψαράδες της Πορτογαλίας το χρησιμοποιούσαν για συνοδό στις ψαρόβαρκες και για τα ψάρια και τα δίκτυα τους με επιτυχία και από εκεί πήρε και το όνομά του σαν σκύλος νερού.
«Το λουλούδι του Μεγάλου Κυνηγιού» είναι ο χαρακτηρισμός του Πουατεβέν απ’ τους Γάλλους κυνηγούς, λάτρεις του ιδιαίτερου «Μεγάλου Κυνηγιού» (La Grand Venerie) με άλογα και μεγάλη αγέλη ιχνηλατών.
Είναι ένα ζωηρό, δυνατό, ευκίνητο σκυλί που το εντυπωσιακό του τρίχωμα το έχει κάνει να ξεχωρίζει. Είναι έξυπνο, τρυφερό, θαρραλέο και πολύ πιστό σκυλί που τα πάει καλά με τα παιδιά. Το σκυλί βελένζα το λέω εγώ και όχι άδικα νομίζω.
Η φυλή Perro de Presa Canario είναι ένας μεγάλο σκυλί τύπου μολοσσού που αρχικά εκτρέφονται σαν ζώα εργασίας. Το όνομα της φυλής είναι ισπανική, σημαίνει σκυλί αλιευμάτων των Καναρίων νήσων και συχνά συντομεύεται σε Presa Canario ή απλά Presa. Η φυλή μερικές φορές ονομάζεται επίσης Dogo Canario, που σημαίνει μολοσσός των Καναρίων νήσων.
Είναι ο σκύλος του αρουραίου. Το Ρατ τεριέ είναι ένα δυνατό μικρό σκυλί που έχει τιμηθεί πολλές φορές για την χρισημότητά του στην εξολόθρευση των αρουραίων όσο και σαν σκυλί για οικογένεια. Έχει πολλές παραλλαγές στην εικόνα του, μέσα στο χρόνο και αυτά τα μικρόσωμα σκυλάκια με την δραστηριότητα της εξολόθρευσης αρουραίων, κράτησαν γενιές γνωστά σαν feists. Πολλές όμως οργανώσεις είχαν διατηρήσει αρχεία από ρατ τεριέ και έτσι η ράτσα ανανεώθηκε και πήρε σχήμα, μορφή και ιδιότητες. Σήμερα το ρατ τεριέ υπάρχει σε πολλά χρώματα αλλά πάντα σε άσπρο υπόβαθρο, όλα τα χρώματα της γούνας του. Είναι αποδεχτό και σε τριχρωμία ακόμα.
Πως το λένε αλλοιώς; Λεων-θήρα! Πραγματικά ένα ατρόμητο σκυλί γιά όλες τις δουλειές. Φύλακας, κυνηγός, σύντροφος και συνοδός ακούραστος στα αθλητικά σας, αν είστε λάτρης του αθλητισμού.
Το Ροτβάιλερ είναι ένα πολύ δυνατό σκυλί και δεν κάνει για όλους.Μην τα αλυσοδένετε και τα ξεχνάτε. Τα σκυλιά αυτά θέλουν ελευθεριά και δυνατό αφεντικό.
¨Ενα σύγχρονο σκυλί Saluki διατηρεί τις ιδιότητες των κυνηγόσκυλων και μπορεί να φαίνεται απρόσητο σε αγνώστους. Μια ανεξάρτητη και ψυχρή σαν φυλή, όπως φαίνεται με τους ξένους, αλλά απαλή και τρυφερή με τους οικίους της και πολύ συναισθηματική, μπορεί να είναι δύσκολο να εκπαιδευθούν και οποιαδήποτε η εκπαίδευσή τους θα πρέπει να είναι ήπια και υπομονετική. Βαριούνται εύκολα και δεν θα πρέπει να μείνουν στο σπίτι για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Είναι πολύ ευαίσθητα και έξυπνα, τα Saluki δεν πρέπει ποτέ να εκπαιδευτούν με τη χρήση βίας ή σκληρές μεθόδους Πρόωρη κοινωνικοποίηση είναι απαραίτητη για την πρόληψη και την ατολμία αργότερα στη ζωή τους.
Το Σαμογιέντ, είναι ένα έμφυτα καλό και τρυφερό σκυλί, που τρέχει μεγάλη στοργή για τους ανθρώπους και ειδικά τα παιδιά. Η ομορφιά του, με ατού το χαμόγελό του που εκτείνεται από το ένα αυτί στο άλλο, θα προκαλέσει την προσοχή και τον θαυμασμό σας όταν το αντικρίσετε.
Εμφανίζεται στις αρχές του 20ου αιώνα και προέρχεται από την Κίνα. Το όνομα του στα καντονέζικα σημαίνει δέρμα σαν την άμμο.
Χρησιμοποίησαν αυτή τη φυλή στο κυνήγι, όπως αγριογούρουνων και ελαφιών. Τα Σικόκου Inu είναι μερικές από τις πιο αγνές φυλές σκυλιών συνδεδεμένων με τον απομακρυσμένο χαρακτήρα της περιοχής Shikoku νησί.
Τα πρώτα σκυλιά μεταφέρθηκαν από την Κίνα στην Ιαπωνία περίπου 2000 χρόνια πριν. Πρόγονος της φυλής αυτής λέγεται ότι είναι το Τσόου-Τσόου, ωστόσο από τις 6 φυλές που δημιουργήθηκαν τότε, οι υπόλοιπες έχουν εκλείψει.
Απόγονος των ιερών σκύλων των μονών του Θιβέτ, που χρησιμοποιούσαν για να διώχνει τα κακά πνεύματα το Σιχ Τζου σήμερα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μικρόσωμα κατοικίδια.
Το Skye Terrier έγινε γνωστό σε όλο τον κόσμο για την αφοσίωσή του σε ένα και μόνο ιδιοκτήτη. είναι γνωστή η ίστορία ένος σκάι τερριέ που έζησε για 14 χρόνια στον τάφο του ιδιοκτήτη του ζώντας με ότι του έφερναν οι άνθρωποι εκεί και πέθανε τελικά στα 16 του χρόνια.Το σκάι τερριέ έχει κυνηγητικό ένστικτο και καλό θα είναι να προσέχουμε μικρά παιδιά και μικρότερα ζώα στον ίδιο χώρο με αυτό. Η κοινωνικοποίηση πρέπει να γίνει από μικρή ηλικία.
Αυτό το μικρόσωμο και τόσο χαριτωμένο σκυλί της Χαβάη δεν αγαπήθηκε άδικα σε αυτό τον παράδεισο επί της γης. Χαρούμενο και ενεργητικό είναι η καλύτερη συντροφιά για τα παιδιά και στο σπίτι και στις εξορμήσεις στη θάλασσα.
Απόγονος των μολοσσοειδών της Ασίας και της Ανατολικής Ευρώπης, που η αρχαιολογική έρευνα εντοπίζει την ύπαρξή του ήδη στην εποχή του Χαλκού, και πιθανόν από το 3000 π.χ. Εξελίχθηκε στην οροσειρά των Πυρηναίων μεταξύ Ισπανίας και Γαλλίας και είναι συγγενείς των Ιβηρικών μολοσσοειδών ορεινού τύπου (Mastin Espanol, Mastin, de los Pirineos).
Το Σλούγκι είναι μια σπάνια ράτσα κυνηγόσκυλων όρασης και δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό. Οι πρόγονοί του ήρθαν από την Ανατολή στην Β. Αφρική αρκετούς αιώνες πριν.
Υπάρχουν μαρτυρίες για την ράτσα αυτή από ζωγραφιές του 16ου αιώνα. Είναι το πιο μικρό και το πιο δημοφιλές από τα Σνάουζερ. Χρησιμοποιήθηκε στην εξολόθρευση τρωκτικών και σαν κατοικίδιο.
Το τερριέ αυτό, το Soft coated wheaten terrier, κατάγεται από την Ιρλανδία και είναι ζωηρό και χαρούμενο.Έχει και ένα χαρακτηριστικό μουσάκι σαν κατσικούλα και απαλό τρίχωμα και πηδάει σαν κατσικάκι.Υπέροχο.
Η ονομασία της μαρτυρεί καταγωγή γαλλική. Στην πραγματικότητα, όπως οι περισσότερες φυλές κυνηγετικών δεικτών, προέρχεται από την Ισπανία του Μεσαίωνα. Εκεί, σκύλοι Σπάνιελ της Βρετάνης χρησίμευαν να "φερμάρουν" πουλιά τα οποία, από έλλειψη κυνηγετικών όπλων, συλλαμβάνονταν με ειδικά εκπαιδευμένους αετούς ή γεράκια.
Η Αμερικανική Κυνολογική Λέσχη αναγνώρισε το Αμερικάνικο Τεριέ του Σταφορντσάιαρ σαν ξεχωριστή ράτσα το 1936 και από τότε έγινε γνωστό σε όλο τον κόσμο.
Τα Tamaskan dog είναι σκυλιά που μοιάζουν με λύκους και Siberian Husky ή Αλάσκα Malamute καταγωγής από Φιλανδία. Είναι πιό μεγαλόσωμα από τα γερμανικά ποιμενικά αλλά μοιάζουν αρκετά με αυτά και έχουν και την εξυπνάδα και την ικανότητα του γερμανικού ποιμενικού μαζί με όλα τα προσόντα ενός σκύλου χάσκι. Πολύ ήρεμα και επιβλητικά σκυλιά και πολύ συνεργάσιμα. Ακόμα είναι διάσπαρτα στις βόρειες χώρες και η φυλή αναγνωρίστηκε μόλις το 2006 αλλά αξίζει να τα γνωρίσει κανείς. Τα θηλυκά του είδους έχουν μια χαριτωμένη θηλυκή εμφάνιση και μια τσαχπινία αξιοπρόσεκτη. Γεννούν 5 με 6 κουτάβια και είναι πολύ καλοί γονείς.
Τα Jack Russell Terrier είναι δραστήρια, περήφανα αλλά και χαρούμενα σκυλάκια που διψάνε για μάθηση και περιπέτεια. Πρόκειται για έναν πραγματικό κυνηγό, που θα εξερευνήσει, θα κυνηγήσει και θα σκάψει σε κάθε ευκαιρία. Παιχνιδιάρικο και ευφυές, τα πάει καλά με τα παιδιά, τους αγνώστους και τα άλογα ενώ δεν ανέχεται τις γάτες, τα τρωκτικά και τα άλλα σκυλιά.
Οι Ιάπωνες δημιούργησαν μια φυλή τόσο ξεχωριστό από τα άλλα σκυλιά, που στην Ιαπωνία, θεωρήθηκε κάτι τελείωςδιαφορετικό και ξεχωριστό από τα άλλα σκυλιά που το έμοιαζε, το οποίο θεωρήθηκε σκυλί εργασίας, βοηθός ζώων, ενώ η ιαπωνική ράτσα Chin είναι αυστηρά για ευχάριστη συντροφιά ανθρώπων.Η ξεχωριστή εμφάνιση και η προσωπικότητά του κατέλαβε τελικά τις καρδιές των Ιαπώνωνκαι οδήγησε να έχουν δικαιώματα και ο απλός λαός και όχι να περιορίζεται μόνο σε εκείνους των βασιλικών και ευγενών προνομοίων..
Το μαύρο τεριέ ρωσικά ( ρωσικά : Чёрный терьер ), χάριν συντομίας BRT, ή ο σκύλος του Στάλιν (Sobaka Stalina) είναι μια φυλή του σκυλιού , που αναπτύχθηκε για να χρησιμοποιηθεί ως σκύλος φύλακας και σκύλος της αστυνομίας . Είναι σπάνια έξω από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, αλλά αρχίζουν να αναγνωριστεί επίσημα αλλού: τον Ιούλιο του 2004, για παράδειγμα, έγινε ένα από το AKC για αναγνωρισμένες φυλές χάρη στις προσπάθειες της Trident Kennels τώρα βρίσκεται στο Όρεγκον.
Το πορτογαλικό σκυλί του νερό είναι μια αρκετά σπάνια ράτσα. Μόνο 15 συμμετέχοντες για πορτογαλικά σκυλιά νερού έγιναν στην Αγγλία 's Crufts ανταγωνισμό το 2002. Αν και μερικοί κτηνοτρόφοι ισχυρίζονται ότι είναι μια υποαλλεργικό φυλή σκυλιών , δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να στηρίζουν τον ισχυρισμό ότι υποαλλεργικές φυλές σκυλιών υπάρχουν. Η οικογένεια Ομπάμα επέλεξε τη φυλή, λόγω της κατάστασης που το χαρακτηρίζουν ως υποαλλεργικό.
Είναι ένα μικρόσωμο σκυλί με μαυροκαφέ κεφάλι και συνήθως άσπρο σώμα, με μεγάλα αυτιά όρθια και πολύ ήσυχα σαν σκυλιά συντροφιάς. είναι ήσυχα μέσα στο σπίτι και δεν γαυγίζουν πολύ. Δημιουργήθηκε για το κυνήγι της αλεπούς αλλά τώρα ειναι σκύλος για συντροφιά.
Στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους περιλαμβάνονται τα μάτια που είναι πολύ σαφή, από κιτρινωπό ή πορτοκαλί η απόχρωση τους, τα οπίσθια τους που είναι υψηλότερα του εμπρόσθιου τμήματος, των ώμων δηλαδή και ένα διπλό παλτό που τείνει να κάνει κύμα στους ώμους, τον αυχένα, την πλάτη, και τα φιλέτα. Το αδιάβροχο παλτό έχει ελαφρύ λίπος και συχνά συνδέεται με μια ελαφρά μυρωδιάς. Τρία βασικά χρώματα γενικά φαίνεται στη φυλή: καφέ, το οποίο περιλαμβάνει όλες τις αποχρώσεις από ένα φως σε ένα βαθύ σκούρο καφέ, το σταχτοκόκκινο και το χρυσαφί ή μπεζ καφέ. Αυτή η φυλή είναι επίσης γνωστή για το μεγάλο και ισχυρό στήθος της, το οποίο χρησιμοποιείται για να σπάσει κομμάτια πάγου κατά την κατάδυση σε κρύο νερό, για το κυνήγι πάπιας.
Τα πανέξυπνα σκυλιά από το Μεξικό. Θυμηθείτε το Ραταπλάν και το μικρό σκυλάκι με την ζάχαρι σε κύβο; Αυτό είναι το Τσιουάουα. Πανέξυπνα, φύλακες παρά το μικρό του μέγεθος και υπομονετικά όταν τα μεταφέρουμε μέσα στη τσάντα μας. Επειδή έχουν κοντή τρίχα καλό θα ήταν να τους φοράμε και κανένα ζακετάκι, για να μην μας κρυώσουν.
Το Τσόου Τσόου είναι συνήθως ευγενικό και υπομονετικό. Είναι πολύ πιστό και φιλικό με την οικογένεια, αλλά συγκρατημένο με τους ξένους. Συνήθως δένεται συναισθηματικά και είναι ιδιαίτερα προστατευτικό με ένα μέλος της οικογένειας.
Μια γαλλική φυλή τσοπανόσκυλων που είναι γνωστά εδώ και αιώνες στην Δυτική Ευρώπη, η Beauceron είναι μια από τις φυλές που χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία του Doberman και Doberman Pinscher . Η φυλή βρέθηκε σε όλη τη βόρεια Γαλλία, και όχι μόνο στην στην περιοχή της Beauce . Παρά το γεγονός ότι έχουν αρκετά διαφορετική εμφάνιση, το Beauceron και ο μακρυμάλλης σκυλί προβάτων, Briard , προέρχονται από παρόμοιες προγονικές φυλές και μοιράζονται το χαρακτηριστικό των διπλών ψευδοδάκτυλων στα πίσω πόδια. Και οι δύο χρησιμοποιούνται για πρόβατα και βοοειδή.
Στην πατρίδα του, η φυλή εξακολουθεί να χρησιμοποιείται κυρίως ως ένα σκυλί κυνηγιού. Η φυλή είναι φιλικό και σε γενικές γραμμές αγαπά τα παιδιά, έτσι ώστε να είναι κατάλληλο για οικογενειακή ζωή. Η φινλανδική Spitz είναι το εθνικό σκυλί της Φινλανδίας από το 1979. Η φινλανδική Spitz μοιάζει με μια αλεπού.
Η Flat-Coated Retriever είναι μια κυνηγητική φυλής που προέρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο . Αυτό αναπτύχθηκε ως ένα retriever τόσο στην ξηρά όσο και στο νερό.Λένε πως τα πρώτα Flat-Coated Retriever προήλθαν από το σκύλο του νερού του αγίου Ιωάννη αλλά δεν είναι και σίγουρο. Πάντως το σκύλι κηνυγάει το ίδιο καλά και στην ξηρά και στο νερό αλλά είναι ένα πολύ καλο και για σπίτι όπως και για διαμέρισμα.
Fox Terrier αναφέρεται σε δύο διαφορετικές φυλές των τεριέ σκύλων: το Smooth Fox Terrier και το Wire Fox Terrier . Και οι δύο αυτές φυλές προέρχεται από τον 19ο αιώνα από σκύλους που κατάγονται από παλαιότερες ποικιλίες της βρετανικής τεριέ, και συνδέονται με άλλες σύγχρονες φυλές τεριέ λευκού χρώματος.
Το Harrier είναι ένα μικρό έως μεσαίου μεγέθους σκυλί κυνηγιού, που χρησιμοποιείται για το κυνήγι λαγών ακολουθώντας τους. Μοιάζει με το αγγλικό Foxhound αλλά είναι μικρότερο, αν και δεν είναι τόσο μικρό όσο ένα Beagle. Το Χάρριετ είναι ένα χαρούμενο σκυλί που αποζητά την ανθρώπινη συντροφιά και είναι πολύ ανεκτικόκαι καλό με τα παιδιά.
Το Χάσκι της Σιβηρίας είναι ένα σκληροτράχηλο και εργατικό σκύλι. Μόνο τα καλύτερα επιβίωσαν στους κρύους χειμώνες της Σιβηρίας και η φυλή έγινε πολύ ανθεκτική. Αλλά είναι επίσης και ένας πιστός φίλος και δένεται με τα μικρά παιδιά.
Το Χόλο, μια μεξικάνικη άτριχη φυλή σκύλου, που βρέθηκε εδώ και πάρα πάρα πολλά χρόνια στο Μεξικό, την συναντάμε σε τρία μεγέθη και πολλές φορές όχι εντελώς άτριχο αλλά με μια επικάλυψη κοντής τρίχα. Βρέθηκε σε αρχαίες τοιχογραφίες και σήμερα είναι ένα σκυλί συντροφιάς αλλά κάνει και για αγρόκτημα και για κυνήγι. Είναι το εθνικό σκυλί του Μεξικού και φαίνεται ότι η φυλή υπάρχει πάνω από 3000 χρόνια. Εντυπωσιακό ε;. Το όνομά του είναι αφιερωμένο σε ένα τοπικό θεό, τον Xolotl. Οι μεξικανοί ορκίζονται ότι είναι ένα σκυλί παντός καιρού. Τα Χόλος θεωρήθηκαν από Ατζέκους, Μάγια και Τολτέγκους τα ιερά σκυλιά γιατί οδηγούν την ψυχή του αφέντη τους στην άλλη ζωή. Αυτό το δώρο δώθηκε από τον θεό Xolotl στούς ανθρώπους.


   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
 
   

 


ΑρχικήΕκπαιδευτική βοήθειαΚουτάβια αγοράΦωτογραφίεςΆλογαΕγγραφήΒιβλίο επισκεπτώνΦυλέςΕπικοινωνίαΠροσφορές
Σχεδίαση φιλοξενία ιστοτόπου www.paspatis-ga.gr