Το εκτροφείο

Το εκτροφείο μας λειτουργεί από το 2008 με καταχώρηση στην Διεθνή  Κυνολογική Ομοσπονδία FCI μέσω της υπηρεσίας  γενεολογίου του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδος ΚΟΕ

με ACCORDE F.C.I. AEGEAN CANINE (profixe) GR023/08

Καταγωγή – Χαρακτηριστικά του BOXERboxer9

Καταγωγή
Ως άμεσος πρόγονος του μπόξερ θεωρείται  ο «Kleiner Brabanter Bullenbeisser», η εκτροφή του οποίου ήταν τότε στα χέρια των κυνηγών. Το καθήκον αυτών των σκύλων ήταν, να αρπάξουν και να ακινητοποιήσουν το μεγάλο θήραμα, το οποίο κυνηγούσαν σκυλιά καταδίωξης, ώσπου ερχόταν ο κυνηγός, για να το σκοτώσει.
Γι αυτή την εργασία έπρεπε τα σκυλιά να έχουν όσο το δυνατόν πιο φαρδύ ρύγχος, με ιδιαίτερα δυνατά σαγόνια.

Η επίσημη γέννηση της φυλής έγινε το 1870, όταν Γερμανοί εκτροφείς μπόξερ, διασταύρωναν στο Μόναχο ένα Μπούλλενμπάϊσερ με  Μπουλντόγκ, ξεκινώντας έτσι μια επιλεκτική εκτροφή. 
Εξαιτίας του έντονου αγωνιστικού τους ταμπεραμέντου και της περήφανής τους εμφάνισης, τα σκυλιά αυτά ονομάστηκαν Μπόξερ (πυγμάχοι). 

Το 1895 εμφανίστηκαν τα πρώτα δείγματα της φυλής σε έκθεση σκύλων στο Μόναχο. Λίγο αργότερα ιδρύθηκε, από λάτρεις της φυλής, ο πρώτος όμιλος Μπόξερ.
Το κοντό του τρίχωμα που δεν χρειάζεται ιδιαίτερη περιποίηση, το ισορροπημένο του ταμπεραμέντο και η έμφυτη αγάπη του για τα παιδιά, τον καθιστούν ιδανικό οικογενειακό σκύλο. Σαναναγνωρισμένος σκύλος εργασίας, είναι ικανότατος στην εκτέλεση τον καθηκόντων προστασίας και ιχνηλασίας .


Χαρακτηριστικά

Το μποξερ είναι ένας γεροδεμένος σκύλος, μεσαίου μέγεθους, με τετράγωνο σώμα και δυνατά άκρα. Οι μύες είναι γραμμωμένοι, καλά αναπτυγμένοι και διαγράφονται κάτω από το δέρμα.
Η κίνηση του Μπόξερ είναι ζωηρή. Το περπάτημά  του είναι  δυναμικό αλλά και ελαστικό, με βήμα ελεύθεskili-Boxerρο και μεγάλο διασκελισμό. Η στάση τ
ου σώματος είναι περήφανη και αριστοκρατική. Το Μπόξερ δεν πρέπει να φαίνεται ποτέ βαρύ και δυσκίνητο αλλά ούτε αδύναμο και αδύνατο.

Θα μπορούσε να παρομοιαστεί με αθλητή στίβου, ο οποίος συνδυάζει μεγάλη σωματική δύναμη και ταχύτητα.
Τα αρσενικά boxer έχουν ύψος 57-63εκ. και τα θηλυκά 53-59 εκ. ενώ το βάρος τους είναι πάνω από 30 κιλά για τα αρσενικά και περίπου 25 κιλά για τα θηλυκά. 
Το μποξερ είναι από τη φύση του πολύ πιστό και τρυφερό σκυλί προς τα οικεία του πρόσωπα ενώ έχει έμφυτοτο ένστικτο της φύλαξης της ιδιοκτησίας και των προσώπων. Ο τόσο εκδηλωτικός, χαρούμενος και τρυφερός προς την οικογένειά του σκύλος είναι πάντα αρκετά επιφυλακτικός με οποιονδήποτε ξένο.
Σε καταστάσεις κινδύνου μάλιστα, δεν αστειεύεται ποτέ. 
Η πίστη και αφοσίωση προς τον ιδιοκτήτη και την ιδιοκτησία του, το έντονο ένστικτο φύλαξης του περιβάλλοντος, το ατρόμητό του θάρρος ως προστάτης και υπερασπιστής είναι από παλιά γνωστά και φημισμένα.
Το Μπόξερ έχει έντονη την επιθυμία να ικανοποιεί το αφεντικό του και εκπαιδεύεται εύκολα. Χάρη στις πολύπλευρες ικανότητές του είναι δυνατόν να εκπαιδευτεί σε όλα τα γνωστά καθήκοντα (προστασία, διάσωση, βοηθός ατόμων με ειδικές ανάγκες) αλλά και για αθλήματα με1394746104197boxer σκύλους.

Το τρίχωμα του μποξερ είναι κοντό, ίσιο, σκληρό και λαμπερό.
cesar
Το Μπόξερ υπάρχει σε χρώμα  υπόξανθο και ραβδωτό. 
Από φύση τους, τα Μπόξερ είναι πολύ καθαρά σκυλιά. 
Αν θέλετε έναν σκύλο φύλακα αλλά και σύντροφο, για εργασία και παιχνίδι και είστε όμως πρόθυμοι να ασχολείστε αρκετά μαζί του και να τον έχετε μαζί σας το μπόξερ είναι μια θαυμάσια επιλογή. Σκύλος σοβαρός, πρόθυμος, υπάκουος αλλά και με «κρίση» αποτελεί μια πολύ καλή λύση για πολλά και διαφορετικά μελλοντικά αφεντικά. Tο μόνο που ζητάει είναι προσοχή στην ανατροφή του, αρκετή άσκηση και… παρέα –  και ποιός δεν θέλει όμως;

[powr-event-slider label=»Enter a Label»]

Translate »