Το κόψιμο της ουράς και των αυτιών

Νοε - 24 2015 | By

Στο λέμε κατηγορηματικά: όχι! Η συγκεκριμένη συνήθεια, δηλαδή το κόψιμο των αυτιών και της ουράς του σκύλου, αποτελεί μία ανόητη μόδα που ξεκίνησε μόνο για καλλωπιστικούς λόγους και βλέπουμε δυστυχώς ότι απέκτησε πολλούς υποστηρικτές.

Συνήθως, παρατηρούμε πως το κάνουν οι ιδιοκτήτες Πιτ μπουλ, Μπόξερ, Ντόπερμαν και Ντόγκο Αρτζεντίνο για να δείχνουν πιο άγρια και επιβλητικά τα σκυλιά τους. Βέβαια, όπως πρέπει να γνωρίζεις το κόψιμο των αυτιών και της ουράς υιοθετήθηκε πολύ και στις κυνομαχίες για να μην μπορούν οι αντίπαλοί του να το τραβήξουν και να του σκίσουν κυρίως αυτά τα σημεία που προεξέχουν από το κορμί του αρκετά.

Αξίζει να σημειωθεί, πως το κόψιμο των αυτιών και της ουράς του σκύλου πρόκειται για έναν ακρωτηριασμό στον οποίο υποβάλλουμε το πιστό μας φίλο χωρίς κανέναν απολύτως λόγο. Αντιθέτως, ακρωτηριάζοντας την ουρά του ο σκύλος δεν μπορεί να μας δείξει τη χαρά του κουνώντας την. Ενώ, τα αυτιά όταν κρέμονται και δεν κόβονται λειτουργούν ως προστατευτικό για τον ακουστικό πόρο.

Έτσι, πριν πάρεις τη μεγάλη και φυσικά λάθος απόφαση να χαλάσεις την φυσική ομορφιά του σκύλου πρέπει να σκεφθείς και τον πόνο που  θα του προκαλέσεις!

Αν όμως παρόλα αυτά αποφασίσεις να αποκτήσεις ακρωτηριασμένο σύντροφο φρόντισε αυτό να γίνει σε όσο το δυνατόν μικρότερη ηλικία. Η ουρά όταν κόβεται σε μεγάλη ηλικία είναι φοβερά επώδυνο με νάρκωση ράμματα, αντιβιοτικά και παυσίπονα. Αν κοπεί σε ηλικία 4-5 ημερών είναι κατά πολύ πιό εύκολο και ανώδυνο. Τα αυτιά σε ότι ηλικία και να κοπούν είναι πολύ δύσκολο, γιατί εκτός των προβλημάτων που προκύπτουν με την επέμβαση υπάρχει και ο κίνδυνος να μην σταθούν. Και τότε θα έχεις ένα σκύλο με κομμένα αυτιά που θα κρέμονται. Το σημαντικότερο όμως είναι πως απαγορεύεται αυστηρά και κινδυνεύεις να διοχθείς για κακοποίηση ζώου…

Σχολιάστε

Translate »